טיפול בפחד מדם

האם המחזה של דם גורם לכם להרגיש סחרחורת או חרדה?

אם כן, המאמר הבא על טיפול בפחד מדם נכתב בשבילכם.

ואולי אתם עלולים לחוות התקף חרדה, בחילה או רגשות שליליים אחרים, רק מעצם המחשבה על כך שתיאלצו לעבור הליכים רפואיים שבמהלכם ייתכן שתיאלצו לראות דם במו עיניכם?

פחד מדם הוא פוביה ספציפית, ולמעשה נחשב בתור הפרעת חרדה אשר במסגרה אנשים עם פוביה זו חווים פחד עוצמתי ובלתי נשלט כלפי דם.

בעוד שהרבה אנשים עלולים מדי פעם בפעם להרגיש אי נוחות מעצם המחזה של דם, פוביה מדם היא הפרעת חרדה של ממש אשר עלולה לגרום לפגיעה באיכות החיים של האדם אשר סובל מפוביה זו.

במסגרת מאמר זה אספר לכם על פחד מדם, ואחלוק אתכם כיצד מתבצע טיפול בפחד מדם בעזרת מטפל נלפ עם התמחות בתחום של טיפול בפוביות.

טיפול בפחד מדם – מהם התסמינים של פחד מדם?

ברוב המקרים, פוביות נפוצות חולקות ביניהן תסמיני חרדה שונים, בין אם מדובר על תסמינים גופניים או נפשיים.

גם במקרה של פוביה מדם, אנשים אשר פונים לקבלת טיפול בפחד מדם אצל מטפל NLP מפגינים תסמיני חרדה דומים שאפשר למצוא בקרב אנשים אשר מתמודדים עם פוביות נפוצות אחרות.

בהתאם לעוצמה של אותה פוביה מדם, אנשים עם פחד זה עלולים לחוות תסמיני חרדה מעצם המחזה של דם במציאות, ולפעמים אפילו מעצם המחזה של דם בטלוויזיה או בתמונה.

תסמינים גופניים של פוביה מדם יכולים לכלול:

  • קשיי נשימה
  • קצב לב מהיר
  • כאבים בחזה
  • רעד בגוף
  • סחרחורת
  • בחילה
  • זיעת יתר
  • גלי חום או גלי קור

תסמינים רגשיים של פחד מדם יכולים לכלול:

  • רגשות שליליים עוצמתיים של פחד או חרדה
  • דחף עוצמתי ובלתי נשלט להימלט מסיטואציות שכוללו דם
  • תחושת ניתוק מהמציאות
  • תחושה של אבדן שליטה
  • הרגשה של סף עילפון
  • הרגשת חוסר אונים מול הפחד

בנוסף על כך, אדם עם פחד מדם עלול להגיע למצב שבה פוביה זו משבשת את חיי היומיום שלו במידה ניכרת. ייתכן שהוא יבחר להימנע מפעילויות או תחביבים, כמו ספורט לדוגמא, מתוך פחד מפציעה שעלולה להוביל לדם.

הוא עלול לחשוש מכך שאם הוא ידמם, הוא ייאלץ לפנות לקבלת טיפול רפואי, מה שעלול לגרום לכך שהוא יחזה באפילו עוד דם.

טיפול בפחד מדם – מהן הסיבות להתפתחות של פוביה מדם?

חוקרים מהתחום של טיפול בפוביות כי בין שלושה לארבעה אחוז מהאוכלוסייה מתמודדים עם פחד מדם.

לעתים קרובות פוביות נפוצות מתפתחות לראשונה בתקופת הילדות, בין גילאי עשר לשלוש עשרה.

יחד עם זאת, ישנם גורמים שונים אשר עלולים לתרום להתפתחות של פוביה מדם, במיוחד כאשר גורמים אלה קיימים לצד הפרעות חרדה נוספות כגון אגורפוביה, פחד מחיות, התקפי חרדה, פוסט טראומה וכיוצא באלה.

גורמים נוספים כוללים:

  • גנטיקה – יש אנשים מסוימים שיש להם נטייה לפתח פוביות יותר מאשר רוב האנשים. ייתכן כי ישנה סיבה גנטית לכך שמתפתחת פוביה ספציפית, או שייתכן שאדם יהיה רגיש מטבעו וכתוצאה מכך יהיו לו סיכויים גדולים יותר לפתח פחדים, פוביות או חרדות.
  • הורים חרדתיים – כמו פוביות נפוצות אחרות, כגון פחד מכלבים או פחד ממעליות, גם פחד מדם עלול להתפתח בעקבות למידה עקיפה. לדוגמא, אם ילד רואה את אימא או אבא שלו מגיבים לסיטואציה הכוללת דם בתגובה של פחד עוצמתי, ייתכן מאוד שגם הוא יפתח פחד מדם.
  • חוויה טראומטית – כאמור, פוסט טראומה מגביר את הסיכויים להתפתחות של פוביות נפוצות אחרות, ביניהן גם פוביה מדם (בהתאם לסוג הטראומה). חוויות טראומטיות יכולות להיות טראומה מתאונת דרכים (שעלולה גם להוביל להתפתחות של פחד מנהיגה), פציעה עקובה מדם וכיוצא באלה. אם גם אתם מתמודדים עם זיכרונות טראומטיים, מטפל נלפ יכול לעזור לכם להתגבר עליהם ולעבד אותם מחדש.
  • פוביות נפוצות אחרות – פוביה מדם קשורה גם אל פוביות נוספות כגון חרדת בריאות (היפוכונדריה, או פחד ממחלות), פוביה ממחטים, פחד מרופאי שיניים, פחד מוות וכיוצא באלה. בכל פוביות נפוצות אלה ניתן לטפל בעזרת שיטת NLP בשילוב עם דמיון מודרך.
טיפול בפחד מדם

טיפול בפחד מדם בעזרת מטפל נלפ – איך זה עובד?

במסגרת טיפול בפוביות באמצעות שיטת נלפ ודמיון מודרך, אתם תזכו להזדמנות לאתר את שורש הבעיה, זאת אומרת, את האירוע או מספר האירועים אשר תרמו להתפתחות של אותה פוביה מדם ואשר הובילה אתכם לפנות לקבלת טיפול בפחד מדם.

כאמור, כמו במקרה של פוביות נפוצות אחרות, גם פחד מדם מתפתח ברוב המקרים בעקבות חוויה טראומטית, ולכן מטפל נלפ יכול לעזור לכם לנטרל את אותם רגשות שליליים אשר נלווים לאותם זיכרונות טראומטיים, תוך כדי שימור הלמידות החשובות מאותן חוויות.

בנוסף על כך, כל טיפול בפוביה כולל גם שלב של טיפול בחשיפה.

במסגרת שיטת נלפ ודמיון מודרך, מטפל NLP יעזור לכם לבנות סולם חשיפה, על מנת שתוכלו להתקדם בקצב איטי והדרגתי, מהדברים הכי פחות מאיימים ומעוררי חרדה ועד לסיטואציות שעד כה אתגרו אתכם הכי הרבה.

תחילה תעברו טיפול בחשיפה על בסיס תרגילי דמיון מודרך, על מנת לרתום את כוחו של תת המודע שלכם וליצור התניות חיוביות כלפי סיטואציות שעבר הפחידו אתכם, ואחר כך גם תעברו טיפול בחשיפה במציאות, על מנת שתוכלו לקבל הוכחה ניצחת לכך שכבר התגברתם על אותה פוביה שהייתה לכם.

פוסטים שיכולים לעניין אותך:

חרדת טיסות

חרדת טיסות נשמעת כמו בעיה של "העולם הראשון", ויחד עם זאת, אי אפשר להכחיש שיש אנשים שחווים פחד מטיסות כל כך חזק, עד שזה ממש

לכתבה המלאה »

חרדת בריאות

מאז הקורונה, התופעה של חרדת בריאות רק הולכת וגוברת בקרב יותר ויותר אוכלוסיות. לכן במסגרת מאמר זה אספר לכם על הדרכים השונות שבאמצעותן מתפתחת חרדת

לכתבה המלאה »

פוביה מכלבים

פוביה מכלבים האם אתם מתמודדים עם פוביה מכלבים? אם אתם רואים כלב בקרבת מקום, האם אתם מיד קופאים ומרגישים ממש משותקים מרוב פחד? אולי אתם

לכתבה המלאה »

פחד מרופא שיניים

פחד מרופא שיניים פחד מרופא שיניים, מבין אינספור סוגים של חרדות ופחדים שמשבשים את איכות החיים של אנשים, הוא ככל הנראה אחד הפחדים שהכי מסכנים

לכתבה המלאה »

דפוסי חשיבה של חרדה חברתית

כאשר מדובר על טיפול התנהגותי קוגניטיבי, המונח קוגניטיבי מתייחס לפעילות מנטאלית או דפוסי חשיבה. במסגרת טיפול CBT בוחנים שני היבטים של תהליך החשיבה. ראשית, בוחנים

לכתבה המלאה »