טיפול בפוביה מג'וקים

  • האם אתם חווים פחד מג'וקים ברמות עוצמתיות ובלתי הגיוניות?
  • האם לפעמים אתם מרגישים כאילו שיש ג'וקים שמטפסים עליכם או נוגעים בכם?
  • האם אתם חווים פוביה מג'וקים ברמה שמדירה שינה מעיניכם בלילה?

שיטת NLP ודמיון מודרך מציעה טיפול בפוביה מג'וקים שהוא מהיר, ממוקד ויעיל.

במאמר זה אספר לכם על הסיבות להיווצרות של פוביה מג'וקים, על תסמינים של פוביה מג'וקים וכמובן גם על דרכי טיפול בפוביה מג'וקים באמצעות שיטת נלפ ודמיון מודרך.

טיפול בפוביה מג'וקים – כיצד מתפתחת פוביה מג'וקים?

כמו במקרה של פוביות נפוצות אחרות, גם פחד מג'וקים יכול לנבוע מקשת רחבה ומגוונת של סיבות שונות ומשונות.

כעת אתאר בקצרה חלק מהסיבות העיקריות לכך שאנשים מפתחים פוביה מג'וקים.

  • למידה – חוקרים מתחום הפסיכולוגיה ההתפתחותית טוענים כי בני אדם נולדים עם שני פחדים בלבד, פחד מגבהים ופחד מרעשים חזקים. פירוש הדבר שכל אותן פוביות נפוצות אחרות שמהן אנשים סובלים בימינו הן למעשה פחדים נרכשים, וקרוב לוודאי שהם נרכשו בתקופת הילדות. למידה יכולה להתרחש בצורה ישירה, באמצעות חוויות שליליות ישירות, וכן בצורה עקיפה, על ידי צפייה באנשים אחרים (כגון הורים או דמויות סמכותיות אחרות) מגיבים בפחד כלפי ג'וקים.
  • סיבות תרבותיות – גם פה למעשה מדובר על סוג של למידה, למרות שהיא לא בהכרח מתקיימת בתקופת הילדות, וגם לא דרך דמויות היקשרות כגון הורים או מורים. התרבות שלנו מביעה סלידה כללית כלפי חרקים ומזיקים מסוגים שונים, וביניהם גם ג'וקים. מקקים מייצגים לכלוך, חוסר בהיגיינה ומחלות. לכן בסרטים, ספרים, סדרות וביטויים תרבותיים נוספים תמיד אפשר לראות יחס שלילי של גועל וסלידה כלפי ג'וקים, מה שמלמד אנשים לפתח מהם סלידה בעצמם.
  • חוויות טראומטיות – כמו במקרה של פוביות נפוצות מסוגים אחרים, הרבה פעמים פוביה יכולה להתפתח בעקבות חוויה טראומטית שהאדם חווה, בין אם בתקופת הילדות ובין אם בתור אדם מבוגר. חוויה טראומטית זו יכולה להיות קשורה לחוויה של דמות היקשרות, או שהיא יכולה להיות חוויה ישירה שהאדם חווה על בשרו ממש, כמו דוגמא שבה הוא ישן בלילה וטיפס עליו ג'וק.
טיפול בפוביה מג'וקים

טיפול בפוביה מג'וקים – מהם התסמינים של פחד מג'וקים?

פוביה מג'וקים, כמו פוביות נפוצות אחרות, באה לידי ביטוי במגוון רחב של תסמינים.

תסמינים אלה למעשה מהווים תסמיני חרדה, מפני שכאשר אדם נחשף לאותו גורם מעורר פוביה (ג'וקים, במקרה הזה), מערכת הגוף-נפש שלו נדרכת ונכנסת למצב של "הילחם או ברח", על מנת להכין את האדם להתמודד עם ה"סכנה", כפי שהיא נתפסת בעיניו.

אם אתם שוקלים את האפשרות לקבל טיפול בפוביה מג'וקים אצל מטפל נלפ, תבחנו האם אתם חווים תסמיני חרדה כגון:

  • זיעת יתר
  • סחרחורת
  • קוצר נשימה
  • קיפאון
  • נשימות מהירות
  • דופק מהיר

בנוסף, פעמים רבות אנשים עם פוביות מפתחים דפוסי הימנעות כחלק מאותם תסמיני חרדה שהם חווים בהקשר של מקקים.

אנשים עם פחד מג'וקים עלולים להימנע ממקומות מסוימים שבהם הם יודעים שהם עלולים להיתקל בג'וקים, או במקומות שבהם הם בעבר נתקלו בג'וקים.

ובמקרים קיצוניים של פחד מג'וקים, אדם עלול לחוות תגובת פחד קיצונית ומשתקת אפילו מעצם כך שהוא נחשף לתמונה של ג'וק או למראה של ג'וק על מסך הטלוויזיה.

טיפול בפחד מג'וקים – איך מטפל נלפ יכול לעזור לכם להתגבר על פחד מג'וקים?

  • נטרול טריגרים שליליים – אנשים שמתמודדים עם פחד מג'וקים למדו לתפוס ג'וקים באופן שלילי, מן הסתם, ולכן במסגרת טיפול NLP בשילוב עם דמיון מודרך תהיה לכם הזדמנות לנטרל את כל הטריגרים השליליים שפיתחתם לגבי ג'וקים, כך שכבר לא תחוו תגובת פחד משתקת שחוויתם בכל פעם שנתקלתם בג'וק.
  • רתימת כוחו של התת מודע – לאחר נטרול טריגרים שליליים בהקשר של מקקים, מה שנקרא במסגרת שיטת NLP "עוגנים", אתם תלמדו לרתום את כוחו של התת מודע וליצור הקשרים חדשים, חיוביים יותר, לגבי עכבישים. ככה שבפעם הבאה שתראו ג'וק, אתם תרגישו רגשות חיוביים כגון רוגע, שלווה, ביטחון עצמי ושאתם מסוגלים להתמודד עם הג'וק ללא שום מאמץ. בעזרת תרגילי דמיון מודרך כגון ויזואליזציה של המטרה שלכם, חזרה מנטאלית, עוגן NLP ועוד אתם תוכלו לרתום את כוחו של התת מודע למען התגברות על הפחד.
  • רכישת מיומנות התמודדות עם פוביות – מטפל נלפ מנוסה יעניק לכם קשת רחבה ומגוונת של טכניקות שימושיות שיאפשרו לכם לשמר ולחזק את התהליכים שעברתם במסגרת טיפול נלפ. תרגילי נשימות להרגעה, תרגילי דמיון מודרך, מיינדפולנס, עוגן ליצירת ביטחון עצמי ועוד טכניקות התמודדות עם פוביה שיעזרו לכם להתמודד עם ג'וקים בהצלח בין הפגישות, ולשמר את ההצלחה שלכם כך שהיא תמשיך ללוות אתכם לכל החיים.
  • טיפול בחשיפה – כמו עם פוביות נפוצות אחרות, כגון פחד מחתולים, פחד מנהיגה בכבישים מהירים, פחד ממעליות, גם במקרה של פחד מג'וקים טיפול בפוביה כולל חשיפה לגורם שמעורר פחד. במסגרת טיפול בפוביות באמצעות שיטת נלפ ודמיון מודרך, מטפל נלפ תחילה ינחה אתכם במספר תרגילי דמיון מודרך שבמסגרתם תדמיינו בצורה רגועה חשיפה לג'וק, ואחרי שתעברו את שלב החשיפה בדמיון, תוכלו להתקדם לשלב של חשיפה בפועל.

פוסטים שיכולים לעניין אותך:

חרדת טיסות

חרדת טיסות נשמעת כמו בעיה של "העולם הראשון", ויחד עם זאת, אי אפשר להכחיש שיש אנשים שחווים פחד מטיסות כל כך חזק, עד שזה ממש

לכתבה המלאה »

חרדת בריאות

מאז הקורונה, התופעה של חרדת בריאות רק הולכת וגוברת בקרב יותר ויותר אוכלוסיות. לכן במסגרת מאמר זה אספר לכם על הדרכים השונות שבאמצעותן מתפתחת חרדת

לכתבה המלאה »

פוביה מכלבים

פוביה מכלבים האם אתם מתמודדים עם פוביה מכלבים? אם אתם רואים כלב בקרבת מקום, האם אתם מיד קופאים ומרגישים ממש משותקים מרוב פחד? אולי אתם

לכתבה המלאה »

פחד מרופא שיניים

פחד מרופא שיניים פחד מרופא שיניים, מבין אינספור סוגים של חרדות ופחדים שמשבשים את איכות החיים של אנשים, הוא ככל הנראה אחד הפחדים שהכי מסכנים

לכתבה המלאה »

דפוסי חשיבה של חרדה חברתית

כאשר מדובר על טיפול התנהגותי קוגניטיבי, המונח קוגניטיבי מתייחס לפעילות מנטאלית או דפוסי חשיבה. במסגרת טיפול CBT בוחנים שני היבטים של תהליך החשיבה. ראשית, בוחנים

לכתבה המלאה »