כאשר מדובר על הנושא של דמיון מודרך מטפלים רבים בוחרים להשתמש בכלי הדמיון כאחת מהדרכים המרכזיות לרתום את כוחו של התת מודע לטובת השינויים שמטופלים רוצים לעשות.
בין אם מדובר על טיפול בחרדה, טיפול בפוביות או סוגים אחרים של טיפול בדמיון מודרך, אין כל צל של ספק כי דימיון מודרך הוא כלי שימושי שבאמצעותו אנשים המתמודדים עם בעיות מסוגים שונים יכולים ללמוד לקבל יותר שליטה על המוחה שלהם ועל החשיבה שלהם – וכתוצאה מכך על החיים שלהם.
דמיון מודרך מטפלים – מה זה בכלל דמיון מודרך?
מטפלי נלפ משתמשים בכלי של דמיון מודרך על מנת לעזור למטופלים מסוגים שונים, טיפול בחרדות ועד טיפול בנדודי שינה, להתגבר על הבעיות שלהם וללמוד לפתח דפוסי חשיבה חיוביים יותר.
בתור מטפל נלפ, אני תמיד מקדיש חלק לא מבוטל מהפגישות על מנת ללמד מטופלים שמתמודדים עם חרדות ופחדים כיצד להשתמש בכלי של דמיון מודרך להרגעה או בשביל הפחתת לחצים.
בנוסף על כך, כאשר מדובר על דמיון מודרך מטפלים רבים – ובפרט מטפלי NLP ודמיון מודרך – עושים שימוש בכלי של דמיון מודרך לא רק למטרת הרגעה או הפחתת לחצים, אלא גם כחלק מהטיפול – לדוגמא, בהקשר של טיפול בחשיפה כחלק מתהליך של טיפול בפחד.
דמיון מודרך מטפלים – כיצד דמיון מודרך עובד?
מטפלי נלפ עושים שימוש מרובה בכלי של דמיון מודרך, מפני שבתפיסה של שיטת NLP ודמיון מודרך, הדמיון הוא אחד מהשערים המרכזיים לרתימת כוחו של התת מודע ליצירת שינויים בדפוסי חשיבה, התנהגות ורגש.
המוח לא ממש מבדיל בין דמיון למציאות, ולכן אנשים עם חרדות או פוביות עלולים ממש לחוות תגובת הילחם או ברח רק מעצם זה שהם מדמיינים מפגש עם אנשים חדשים (במקרה של חרדה חברתית) או פגישה אקראית עם כלב ברחוב (במקרה של פוביה מכלבים).
בזכות דמיון מודרך מטפלים רבים יכולים ללמד את הלקוחות שלהם כיצד להשתמש ביכולות החשיבה והדמיון שלהם על מנת לשנות את התגובה שלהם לדברים שבעבר עוררו בהם תגובת חרדה או פחד, ולייצר כלפיהם אסוציאציות חדשות וחיוביות יותר.
דמיון מודרך מטפלים – מה קורה בזמן טיפול בדמיון מודרך?
מאחר שאני עוסק בתחום של טיפול בחרדות ופחדים, הדרך המרכזית (אך לא היחידה) שבה אני משתמש בכלי של דמיון מודרך היא בכדי ללמד אנשים כיצד לחוות רוגע ושלווה בעצמם.
אנשים שמתמודדים עם פוביות או חרדות חווים רמות גבוהות במיוחד של סטרס, ואין ספק כי לחץ נפשי גבוה גובה מאנשים את המחיר במגוון רחב של צורות.
לכן, בתור מטפל NLP אני מלמד מטופלים שמתמודדים עם פוביות נפוצות או חרדות כיצד הם יכולים להיכנס למצב של רגיעה ושלווה על ידי שימוש בדמיון שלהם.
בנוסף על היכולת להשתמש בדמיון בתור כלי הפחתת לחצים או התמודדות עם לחץ נפשי גבוה, במסגרת טיפול בחרדות אני גם מלמדים מטופלים כיצד להשתמש בכוחות היצירתיים של הדמיון שלהם על מנת לשנות את התגובות הלא מודעות שלהם לדברים שמעוררים בהם רגשות שליליים כגון לחץ, פחד, חרדה, חוסר ביטחון, דימוי עצמי שלילי וכיוצא באלה.
טיפול בדמיון מודרך – במה אפשר לטפל עם דמיון מודרך?
אז כפי שציינתי לפני כן, בתור מטפל NLP, אני מתמחה בעיקר בתחום של טיפול בחרדות כמו גם טיפול בפוביות.
בנוסף על שימוש בכלי של דימיון מודרך להרגעה של לחצים והתחברות עם רגשות חיוביים של ביטחון עצמי, שלווה וכיוצא באלה, דמיון מודרך הוא כלי מצוין בהקשר של טיפול בחרדה.
אנשים שמתמודדים עם חרדות (וזה לא משנה אם מדובר על חרדת מבחנים או חרדה חברתית) כבר משתמשים בדמיון שלהם, אך בצורה שלא משרתת אותם.
לדוגמא, אדם עם חרדה חברתית עלול לדמיין את עצמו עומד בצד לבד בזמן שכולם במסיבה מסביב מדברים ונהנים, או שאדם עם חרדה ממבחנים עלול להיזכר בדמיון בפעמים קודמות שהוא נכשל במבחנים.
לכן, במסגרת טיפול בדמיון מודרך אנשים המתמודדים עם קשת רחבה ומגוונת של בעיות לומדים כיצד להשתמש בדמיון שלהם בצורה שתעזור להם להשיג את המטרות שלהם.
טיפול בדמיון מודרך – למי זה מתאים?
אז כאמור, אני בעיקר מתמקד בתחום של טיפול בדמיון מודרך בהקשר של טיפול בחרדות או טיפול בפוביות.
יחד עם זאת, אין ספק כי הכלי העוצמתי של דמיון מודרך יכול להיות מצוין גם בהקשרים שונים, כגון טיפול בביטחון עצמי נמוך או טיפול בערך עצמי נמוך.
גם אנשים שמתמודדים עם בעיות אלה כל הזמן משתמשים בדמיון שלהם בצורה שלא משרתת אותם, בצורה שמעוררת בהם רגשות שליליים, ולכן מסגרת טיפול בדימיון מודרך תהיה להם הזדמנות ללמוד כיצד להשתמש בכלי העוצמתי הזה בצורה שתעלה בקנה אחד עם המטרות שהם רוצים להשיג בחיים האישיים, בקריירה וכיוצא באלה.