דרכי גמילה מעישון

יש אינספור דרכי גמילה מעישון, ובמאמר זה אספר לכם על גמילה מעישון באמצעות שיטת NLP ודמיון מודרך.

החלטתם שאתם מוכנים להיפטר מההרגל המזיק הזה אחת ולתמיד, כל הכבוד ובשעה טובה!

מחויבות למטרה שהצבתם לעצמכם כבר תביא אתכם חצי הדרך להשגת המטרה שלכם, אבל חשוב שתדעו שזה לא בהכרח יהיה קל כמו שנדמה לכם.

יש כיום אינספור דרכי גמילה מעישון: גמילה מסיגריות עם נלפ ודמיון מודרך, גמילה אצל מטפל CBT, גמילה בעזרת מכון גמילה ועוד ועוד…

במאמר זה אספר לכם קצת על ההרגל של עישון סיגריות, על הגורמים שישפיעו על רמת הקושי שתחוו בעודכם עוברים תהליך גמילה (בין אם בעזרת מטפל NLP ובין אם לבד) ואחלוק אתכם מספר טיפים שיעזרו לכם להישאר ממוקדים במטרה שלכם.

דרכי גמילה מעישון – עד כמה יהיה לכם קשה להפסיק לעשן?

כל תהליך גמילה הוא מורכב ומאתגר, והדבר נכון גם לגבי גמילה מעישון סיגריות.

שיטת נלפ ודמיון מודרך מהווה דרך יעילה להקל על תסמיני גמילה מסיגריות או חשקים לעשן, מפני שהיא מעניקה לאדם כלים מעשיים להתמודדות בזמן אמת, תוך כדי התייחסות לשורש הבעיה. אבל כאשר אנשים בוחרים דרכי גמילה מעישון שאינן כוללות את רתימת כוחו של התת מודע, או כשהם מנסים להיגמל מעישון לבד, יש מספר גורמים שעלולים להשפיע על מידת הקושי שלהם:

  • כמות הסיגריות שהאדם מעשן על בסיס יומי – שיטת נלפ עובדת על בסיס שינוי הרגלים אוטומטיים, לא מודעים, באמצעות רתימת כוחו של התת מודע. כאשר אדם חוזר על פעולה מסוימת כל יום, מספר פעמים ביום, הוא צורב אותה בזיכרון שלו בעוצמה, כך שהיא הופכת לדפוס אוטומטי. לכן, כמות הסיגריות שהאדם מעשן מדי יום, וכמובן גם מספר השנים שהוא עישן עד כה, משפיעה על מידת האוטומטיות של ההרגל, ותשפיע על היכולת שלו לעבור תהליך גמילה מעישון בצורה כזאת או אחרת.
  • הסביבה של האדם המעשן – אעסוק בנושא של הסביבה החברתית בהמשך מאמר זה, אבל בינתיים חשוב לי לציין שלא משנה באיזו מבין כל אותן דרכי גמילה מעישון תבחרו, בין אם להיגמל בעזרת מטפל נלפ או לבד, חשוב שתתייחסו לסביבה שלכם בתור גורם שעלול להשפיע עליכם. אם האנשים הקרובים אליכם מעשנים, זה בהחלט עלול לפגוע בסיכויים שלכם אם אין לכם את הכלים הנחוצים להתמודדות עם המצב.
  • הסיבות לכך שהאדם מעשן – אנשים טוענים שהם מעשנים ממגוון רחב של סיבות. יש שטוענים שזה עוזר להם להירגע, יש כאלה שאוהבים את הטעם, יש כאלה שאוהבים את נשיפת העשן וכיוצא באלה… תהליך גמילה מעישון יעיל חייב להתייחס לסיבות האלה. אך קרוב לוודאי שכל אלה אינן אלא סיבות מודעות, ושהסיבות האמיתיות מסתתרות אי שם בנבכי תת המודע. בעזרת מטפל נלפ, אפשר לחשוף את אותן סיבות, וכתוצאה מכך לעבור תהליך גמילה מעישון בצורה יעילה יותר.
דרכי גמילה מעישון

דרכי גמילה מעישון – כיצד תוודאו שאתם בדרך להשגת המטרה שלכם?

  • יש לא מעט דרכי גמילה מעישון שזמינות לכם, כולל טיפול נלפ או אפילו גמילה מסיגריות לבד, אבל לא משנה באיזו דרך בסופו של דבר תבחרו במטרה להפסיק לעשן, חשוב שתפתחו את המודעות ושיהיו לכם את הכלים אשר יעזרו לכם להישאר על המסלול להצלחה – גמילה מעישון אחת ולתמיד.
  • לכן, גם אם בסופו של דבר תחליט שאינכם זקוקים לעזרה של מטפל נלפ על מנת להיגמל מסיגריות, ושאתם מסודרים מבחינת דרכי גמילה מעישון, אני בכל זאת רוצה לשתף אתכם מספר טיפים לגמילה מעישון שיעזרו לכם להישאר חופשיים מההרגל המזיק הזה לתמיד.

תלמדו לזהות טריגרים לעישון על מנת שתוכלו להימנע מהם

כאשר אנשים מחפשים אחר דרכי גמילה מעישון, אפשר להמר בסבירות גבוהה למדי שזו לא הפעם הראשונה שהם חשבו לנסות להיגמל מסיגריות לבד, וייתכן שאפילו יצא להם כבר לנסות תהליך גמילה מעישון לבד או בעזרת מטפל מסוג כזה או אחר.

אבל העניין עם עישון סיגריות הוא שמדובר על פעולה שהאדם חזר עליה אינספור פעמים בחייו, וככל שאנחנו חוזרים על התנהגות מסוימת, ככה היא נעשית אוטומטית יותר עבורנו.

אנשים שמעשנים הרבה זמן לא חושבים האם הם באמת רוצים לעשן סיגריה אחרי האוכל, הם פשוט מסיימים לאכול ואוטומטית שולחים את היד שלהם כדי להדליק סיגריה.

לכן אין זה משנה באילו דרכי גמילה מעישון תבחרו, בין אם בעזרת טיפול נלפ או גמילה עצמית מסיגריות, חשוב שתהליך זה של גמילה מעישון יכלול פיתוח מודעות לכל אותם טריגרים: מקומות, סיטואציות, שעות מסוימות, כל "טקסי העישון".

תכירו בכך שהימים הראשונים הם הקשים ביותר

כל תהליך גמילה הוא תהליך לא פשוט שטומן בחובו מכשולים ואתגרים רבים, זה פשוט חלק בלתי נפרד מהתהליך. לכן אין זה משנה באיזו מבין אינספור דרכי גמילה מעישון תבחרו בסופו של דבר, חשוב שתהיו מודעים לכך שהימים הראשונים לתהליך של גמילה מסיגריות הם הקשים ביותר.

ואם תיערכו אליהם בהתאם, ובמעוד מועד, יהיה לכם הרבה יותר קל להתמודד איתם. אחרי שתעברו את הימים הקשים האלה, קרוב לוודאי שההמשך יבוא לכם בקלות רבה יותר.

תסמיני גמילה מעישון סיגריות עלולים לכלול נטייה לעצבנות, דיכאון, קהות חושים, ערפול מחשבתי, בחילות, סחרחורת, כאבי ראש וכדומה.

אתם מכירים את עצמכם הכי טוב, ואתם יודעים כיצד יהיה לכם קל יותר להתמודד עם הימים הראשונים, לכן הכי חשוב שתכינו תוכנית כדי שתדעו מה מצפה לכם ואיך אתם מתכוונים להתמודד עם זה.

תשקלו לשנות את הסביבה שלכם

אמנם בשנים האחרונות הפעולה של עישון סיגריות נתפסת יותר ויותר בתור פעילות שאיננה מקובלת חברתית, לפחות במקומות ציבוריים, עדיין יש לא מעט אנשים שמעשנים.

בני אדם הם יצורים חברתיים, וגם אם יש אנשים שלעולם לא יהיו מוכנים להודות בכך, אנחנו מושפעים מהסביבה האנושית שמקיפה אותנו – באופן מודע, אבל מעבר לכך גם באופן לא מודע.

בעוד שיש דרכי גמילה מעישון שמציעות לאדם להתנתק מחברים שמעשנים, אני חושב שמדובר בהצעה לא הגיונית וקשה ליישום. הרי גם אם האדם יתנתק מכל החברים שלו, למקרה שהם "יזכירו" לו את החשק לעשן, מה הוא יעשה כשהוא יראה אדם מעשן ברחוב? או שהוא יכיר חבר חדש בעבודה שמעשן?

יחד עם זאת, בגלל שהסביבה אכן מעצבת את מי שאנחנו, בין אם נרצה ובין אם לא, מומלץ שלפחות תשקלו להתרחק מהחברים והמכרים המעשנים שלכם למשך הימים הראשונים של תהליך הגמילה שלכם. אחרי שתתגברו על תסמיני גמילה מסיגריות, יהיה לכם כבר הרבה יותר קל להתמודד עם חשקים. ואם עדיין תתקשו להתמודד עם חשקים, מומלץ לפנות אל מטפל נלפ שיעניק לכם את הכלים להתמודד איתם ביעילות.

פוסטים שיכולים לעניין אותך:

חרדת טיסות

חרדת טיסות נשמעת כמו בעיה של "העולם הראשון", ויחד עם זאת, אי אפשר להכחיש שיש אנשים שחווים פחד מטיסות כל כך חזק, עד שזה ממש

לכתבה המלאה »

חרדת בריאות

מאז הקורונה, התופעה של חרדת בריאות רק הולכת וגוברת בקרב יותר ויותר אוכלוסיות. לכן במסגרת מאמר זה אספר לכם על הדרכים השונות שבאמצעותן מתפתחת חרדת

לכתבה המלאה »

פוביה מכלבים

פוביה מכלבים האם אתם מתמודדים עם פוביה מכלבים? אם אתם רואים כלב בקרבת מקום, האם אתם מיד קופאים ומרגישים ממש משותקים מרוב פחד? אולי אתם

לכתבה המלאה »

פחד מרופא שיניים

פחד מרופא שיניים פחד מרופא שיניים, מבין אינספור סוגים של חרדות ופחדים שמשבשים את איכות החיים של אנשים, הוא ככל הנראה אחד הפחדים שהכי מסכנים

לכתבה המלאה »

דפוסי חשיבה של חרדה חברתית

כאשר מדובר על טיפול התנהגותי קוגניטיבי, המונח קוגניטיבי מתייחס לפעילות מנטאלית או דפוסי חשיבה. במסגרת טיפול CBT בוחנים שני היבטים של תהליך החשיבה. ראשית, בוחנים

לכתבה המלאה »