טיפול בפוביה מדם

כאשר אדם פונה לקבלת טיפול בפוביה מדם פוביה מדם, יש לו אפשרות להשתחרר מדפוס של פחד שמונע ממנו בדיקות רפואיות או הליכים רפואיים חשובים אחרים.

אשר נקראת באנגלית המטופוביה או המופוביה (המו – דם, פוביה – פחד), היא הפרעת חרדה אשר במסגרתה אנשים חווים פחד עוצמתי נוכח המראה של דם.

בין אם מדובר על דם שלהם, דם של אנשים אחרים או דם של בעלי חיים, אנשים עם פוביה מדם חווים תגובה פובית חזקה ובלתי נשלטת בכל פעם שהם רואים דם.

במקרים קיצוניים של פוביה מדם, אפילו המחזה של דם בתמונה או בסרט, ולפעמים אפילו עצם המחשבה של דם, עלולה לעורר תגובה של פחד עוצמתי.

במקרים כאלה חשוב לפנות לקבלת טיפול בפוביה מדם באמצעות שיטת NLP ודמיון מודרך, על מנת להשתחרר מאותו פחד משתק ולזכות מחדש ביכולת לעבור בדיקות רפואיות החיוניות לבריאות.

במסגרת מאמר זה אספר לכם על תסמינים של פוביה מדם, כיצד פוביה זו מתפתחת, וכן על דרכי טיפול בפוביה מדם באמצעות טיפול נלפ.

טיפול בפוביה מדם – מהן הסיבות להתפתחות של פוביה מדם?

  • חוויות עבר שליליות – כמו עם פוביות נפוצות אחרות, גם כאשר מדובר על פוביה מדם סביר להניח שאותו פחד עוצמתי התפתח בעקבות התנסות שלילית שקשורה בדם. בין אם מדובר על פציעה קשה שהייתה כרוכה באיבוד כמויות גדולות של דם, או אפילו ביצוע בדיקת דם או קבלת זריקה שהשתבשה בעקבות טעות אנוש, חוויה שלילית עם דם עלולה להטביע את עצמה במוח של האדם בתור טראומה, ולגרום לו לפתח פוביה של ממש. במקרה של טראומה, מומלץ לפנות לקבלת טיפול בפוביה מדם בעזרת מטפל נלפ.
  • אבולוציה – יש חוקרים בתחום של טיפול בחרדות שסבורים כי מדובר על פחד שהתפתח באופן טבעי לפני שנים רבות מספור, ולמעשה משחר האדם, פשוט מעצם העובדה שבדרך כלל (חוץ מאשר במקרה של לידה ומחזור), הנוכחות של דם מהווה אות מבשר רעות לגבי מחלה או מוות הממשמש ובא. בעוד שייתכן שמדובר על נטייה מסוימת שטבועה בבני אדם, רוב האנשים לא מפתחים פוביה מדם, ככה שככל הנראה שאפשר לומר שמדובר בהסבר חלקי ביותר.
  • למידה עקיפה – חוויות עבר שליליות הן דוגמא ללמידה ישירה של פוביה, אולם יש לא מעט פוביות נפוצות שמתפתחות על בסיס למידה עקיפה. לדוגמא, אדם יכול לפתח פחד מדם בעקבות צפייה בסיקור חדשותי שבמסגרתו הוא נחשף לתמונות של אנשים פצועים ומדממים, או אפילו בעקבות חשיפה לסרט בדיוני שכולל סצנה עם דם. במקרים אחרים, אדם עלול לפתח פחד מדם עקב היותו עד לאירוע עם פצועים, כגון תאונת דרכים, פיגוע טרור, מלחמה וכיוצא באלה.
טיפול בפוביה מדם

אילו פוביות נפוצות נוספות קשורות אל פוביה מדם?

כמו עם פוביות נפוצות נוספות, גם פוביה מדם קשורה אל פוביות אחרות.

לעתים קרובות אנשים שמתמודדים עם פוביה מדם חווים גם פוביה ממחטים או פחד מזריקות.

ישנם אנשים אחרים שיש להם פחד מדם אשר מתמודדים עם פוביות רפואיות נוספות, כגון פחד מרופאים או פחד מרופאי שיניים.

דימום מהווה סימן לכך שמשהו בגוף איננו קשורה, לכן אצל אדם עם נטייה לחוות חרדות שרואה את הדם שלו עלולה להתעורר חרדת בריאות, מה שנקרא גם פחד ממחלות (היפוכונדריה).

במקרים אחרים, פחד מדם יכול להיות קשור גם אל פוביה נוספת – פחד ממוות.

בנוסף על כך, מפני שאנשים שמתמודדים עם פחד מדם עלולים לחוות פחד כל כך עוצמתי שהם יכולים להתעלף, במקרים מסוימים הם מפתחים גם פחד מהתעלפות.

במיוחד עם אתם מתמודדים עם פוביות נפוצות נוספות, בנוסף על פחד מדם, חשוב שתפנו לקבלת טיפול בפוביה מדם אצל מטפל נלפ בעל התמחות בתחום של טיפול בחרדות ופחדים.

מהם התסמינים של פוביה מדם?

פוביות נפוצות מסוגים שונים באים לידי ביטוי באמצעות מגוון רחב של תסמיני חרדה.

כאשר מדובר על פחד מדם, תסמינים של חרדה עלולים להתעורר עקב המחזה של דם בחיים האמיתיים ואפילו בטלוויזיה. יש גם אנשים שעלולים לחוות תסמיני חרדה אפילו רק מעצם המחשבה על דם תהליכים רפואיים שקשורים לדם, כגון בדיקת דם.

במקרים כאלה חשוב לפנות לקבלת טיפול בפוביה מדם, על מנת שלא להחמיר מצבים בריאותיים או לפספס אבחונים רפואיים בזמן.

תסמינים גופניים של פוביה מדם כוללים:

  • קשיי נשימה
  • פעימות לב מהירות
  • לחץ בחזה
  • רעד בגוף
  • זיעת יתר
  • בחילה

תסמינים רגשיים של פוביה מדם כוללים:

  • רגשות עוצמתיים של פחד או חרדה
  • דחף עז להימלט מסיטואציות הכוללות דם
  • הרגשה של אבדן שליטה
  • הרגשת חוסר אונים נוכח עוצמת הפחד

טיפול בפוביה מדם – אילו השלכות מתעוררות בעקבות פוביה מדם?

כמו עם פוביות נפוצות אחרות, גם במקרה של פוביה מדם ההימנעות כשלעצמה לא מהווה בעיה עבור האדם, עד שלאותן התנהגויות הימנעות (שנקראות גם התנהגויות ביטחון) שהוא מאמץ בניסיון להתמודד עם הפוביה יש השלכות על החיים שלו.

לדוגמא, אנשים עם פחד מדם נמנעים מביצוע הליכים רפואיים חיוניים כגון בדיקת דם או ניתוחים.

במקרים אחרים, אנשים עם פוביה מדם עלולים להימנע מביקור אצל רופא שיניים, כך שנוצר שילוב בין פחד מדם לבין פחד מרופא שיניים.

טיפול בפוביה מדם בעזרת מטפל NLP

טיפול בפוביות באמצעות שיטת נלפ ודמיון מודרך מהווה דרך יעילה להתגבר על פחדים.

בעזרת מטפל נלפ בעל ניסיון בתחום של טיפול בפחדים, אתם תלמדו לזהות דפוסי חשיבה ורגש שקשורים אל אותו פחד מדם שפיתחם, על מנת שתוכלו לייצר מערכת יחסים חדשה כלפי דם ולתפוס אותו בצורה ניטראלית יותר.

בנוסף על שינוי דפוסי חשיבה בהקשר של פחד מדם, והחלפתם במחשבות מועילות יותר, מטפל נלפ עם התמחות בתחום של טיפול בחרדות ופוביות ידריך אתכם באמצעות טיפול בחשיפה להתגברות על פוביות.

במסגרת טיפול בחשיפה באמצעות שיטת נלפ ודמיון מודרך, תחילה מטפל NLP ידריך אתכם לבצע חשיפה בדמיון, בשילוב עם תרגילי דמיון מודרך להרגעה, על מנת שתיצרו בתודעה שלכם התניה חדשה וחיובית יותר כלפי דם.

טיפול בפוביה מדם בעזרת מטפל נלפ יעניק לכם הזדמנות פז לרתום את כוחו של התת מודע שלכם בצורה שתאפשר לכם להטמיע דפוסי חשיבה והתנהגות חדשים, כך שתוכלו להשאיר מאחור את אותו פחד שבעבר שיתק אתכם.

בנוסף על כך, במסגרת טיפול NLP אתם תלמדו גם מגוון רחב של טכניקות להפחתת לחצים, כגון תרגילי נשימה להרגעה, תרגילי דמיון מודרך לחיזוק הביטחון העצמי וכלים נוספים שיאפשרו לכם להתמודד עם תסמינים של חרדה.

פוסטים שיכולים לעניין אותך:

חרדת טיסות

חרדת טיסות נשמעת כמו בעיה של "העולם הראשון", ויחד עם זאת, אי אפשר להכחיש שיש אנשים שחווים פחד מטיסות כל כך חזק, עד שזה ממש

לכתבה המלאה »

חרדת בריאות

מאז הקורונה, התופעה של חרדת בריאות רק הולכת וגוברת בקרב יותר ויותר אוכלוסיות. לכן במסגרת מאמר זה אספר לכם על הדרכים השונות שבאמצעותן מתפתחת חרדת

לכתבה המלאה »

פוביה מכלבים

פוביה מכלבים האם אתם מתמודדים עם פוביה מכלבים? אם אתם רואים כלב בקרבת מקום, האם אתם מיד קופאים ומרגישים ממש משותקים מרוב פחד? אולי אתם

לכתבה המלאה »

פחד מרופא שיניים

פחד מרופא שיניים פחד מרופא שיניים, מבין אינספור סוגים של חרדות ופחדים שמשבשים את איכות החיים של אנשים, הוא ככל הנראה אחד הפחדים שהכי מסכנים

לכתבה המלאה »

דפוסי חשיבה של חרדה חברתית

כאשר מדובר על טיפול התנהגותי קוגניטיבי, המונח קוגניטיבי מתייחס לפעילות מנטאלית או דפוסי חשיבה. במסגרת טיפול CBT בוחנים שני היבטים של תהליך החשיבה. ראשית, בוחנים

לכתבה המלאה »