טיפול בפחד ממעליות

המאמר הבא שלפניכם עוסק בנושא של טיפול בפחד ממעליות.

בעוד שעבור רוב האנשים מעליות הן אמצעי תחבורה שגרתי ויום יומי, יש אנשים שרק עצם המחשבה על נסיעה במעלית מעוררת בקרבם פחד אימים.

עבור אנשים שמתמודדים עם פחד ממעליות, פעמים רבות הם חווים שיבושים של ממש בנסיבות חייהם, מפני שבמקרים רבים לא ניתן להימנע מנסיעה במעלית. לדוגמא, אם צריך להגיע לראיון עבודה במשרד שנמצא בקומה העשרים וארבע.

פעמים רבות אנשים עם פוביה ממעלית פשוט יוותרו על ההזדמנות ויחפשו עבודה במקום אחר, גם אם מדובר בעבודת החלומות שלהם (שבמקרה הזה דומה יותר לעבודת הסיוטים שלהם…)

אם גם אצלכם כל מהלך החיים השתבש בעקבות פוביה ממעליות, חשוב שתדעו שלא מדובר בגזירה משמיים. למעשה, טיפול בפחד ממעליות באמצעות שיטת נלפ ודמיון מודרך יאפשר לכם להשאיר את אותו פחד ממעליות הרחק מאחוריכם, כך ששוב ייפתחו בפניכם דלתות שעד כה היו סגורות עבורכם.

במסגרת מאמר זה אתאר את הסיבות להתפתחות של פחד ממעליות ואילו פוביות נפוצות אחרות קשורות לפחד זה.

בנוסף, אתאר בקצרה כיצד מטפל נלפ יכול להציע לכם טיפול בפחד ממעליות ממוקד, יעיל וקצר מועד, שיאפשר לכם להתגבר על אותה פוביה אחת ולתמיד.

טיפול בפחד ממעליות – כיצד מתפתחת פוביה ממעליות?

פוביות נפוצות יכולות להתפתח ממגוון רחב של סיבות שונות משונות.

יחד עם זאת, ברוב המקרים מדובר על אותם גורמים שחוזרים ומופיעים בהקשר של פוביה ממעליות, ואשר בסופו של דבר מובילים אנשים לקבל טיפול בפחד ממעליות.

פחד ממעליות על בסיס חוויות עבר

כמו במקרה של פוביות נפוצות אחרות, גם במקרה של פוביה מעליות רוב האנשים פיתחו פחד זה בעקבות איזושהי חוויה טראומטית שקרתה להם בהקשר של מעליות. ייתכן שהייתה זו חוויה בתקופת הילדות, מפני שלא אחת פוביה מתפתחת בילדות, אבל גם מבוגרים יכולים לפתח פוביה ממעליות בעקבות חוויה טראומטית.

לדוגמא, אם אדם נתקע במעלית, גם אם לפרק זמן קצר, הוא עלול לפתח פחד ממעליות. מטפל נלפ יעזור לכם לעבד מחדש את הזיכרון הטראומטי, כך שתוכלו להשאיר אותו מאחוריכם ולפתוח דף חדש ביחסים שלכם עם מעליות.

במקרים כאלה, טיפול בפחד ממעליות אצל מטפל נלפ יכול לעזור לכם להתגבר על אותה טראומה ולאפשר לכם לנסוע במעלית עם ביטחון ורוגע.

התפתחות של פוביה ממעליות דרך למידה עקיפה

בעוד שרוב האנשים שמתמודדים עם פחד ממעליות חוו בעבר תקרית לא נעימה בהקשר של מעליות, ובעצם פיתחו את אותה פוביה על בסיס חוויה ישירה, ניתן גם לפתח פוביה על בסיס חוויה עקיפה.

עד כמה שזה נשמע אולי מפתיע יש אנשים שמגיעים לקבל טיפול בפחד ממעליות לאחר שהם נחשפו לסצנה מפחידה בסרט או בסדרה שבה הם צפו. בנוסף על כך, לפעמים אדם גם יכול לקרוא על כתבה בעיתון לגבי אדם אחר שנתקע במעלית, וכתוצאה מכך לפתח פוביה ממעליות.

פוביה היא תגובה נלמדת, מה שאומר שאתם יכולים ללמוד לפתח תגובה חדשה. מטפל נלפ יעזור לכם לרתום את כוחו של התת מודע וליצור הקשרים חדשים וחיוביים יותר במוח שלכם לגבי מעליות.

טיפול בפחד ממעליות

פחד ממעליות על בסיס פוביות נפוצות אחרות

כפי שאפרט בהמשך המאמר, בעוד שיש אנשים אשר פונים לקבלת טיפול בפחד ממעליות כי זאת הפוביה היחידה שמשבשת את חייהן, יש אנשים שמתמודדים עם פוביות נפוצות אחרות (כגון אגורפוביה או קלסטרופוביה) שפיתחו פחד ממעליות על בסיס פוביות אלה.

במקרים כאלה, ייתכן כי טיפול בפחד ממעליות יצטרך להיות מלווה על ידי טיפול בפוביות נפוצות אחרות.

אילו פוביות נפוצות קשורות אל פחד ממעליות?

פעמים רבות פחד ממעליות איננו עומד בפני עצמו, אלא נובע מתוך פוביות נפוצות אחרות.

טיפול בפחד ממעליות שנובע מתוך אגורפוביה

אגורפוביה היא פוביה ממקומות הומי אדם, מקומות פתוחים או מקומות קטנים סגורים. למעשה, מדובר על פחד להיתקע בסיטואציה שבה האדם ירגיש לכוד ויהיה לו קשה להימלט ממנה במקרה שהוא יחווה התקף חרדה או יתמודד עם איזושהי סכנה אחרת.

מפני שמעלית היא גם מרחב מאוד קטן ודחוס, וגם בלתי אפשרי להיחלץ ממנה לבד במקרה הנדיר שהיא נתקעת, פעמים רבות אנשים שמתמודדים עם אגורפוביה חווים גם פחד ממעליות ולכן נמנעים מהן.

קלסטרופוביה

קלסטרופוביה היא פחד ממקומות סגורים.

כאמור, מפני שמעלית מתפרסת על שטח מאוד מצומצם, אנשים עם קלסטרופוביה נוטים להימנע משימוש במעלית, מפני שהם פוחדים שהם יתקשו לנשום במרחב הקטן או שהם יחוו תחושת חנק עליה הם לא יוכלו להתגבר.

טיפול בפחד ממעליות – איך שיטת NLP יכולה לעזור לכם?

  • טיפול בשורש הבעיה – כאמור, פעמים רבות אנשים פונים לקבלת טיפול בפחד ממעליות בעקבות חוויה טראומטית שהם חוו בהקשר של מעליות, בין אם בתור ילדים ובין אם בתור מבוגרים. מטפל נלפ יעזור לכם לאתר את שורש הבעיה ולעזור לכם לעבד את החוויה הטראומטית בצורה שתאפשר לכם לקחת ממנה את הלמידות החשובות, תוך כדי נטרול כל אותם רגשות שליליים שנלווים אל פוביה ממעליות.
  • נטרול עוגנים שליליים – בשפה של מטפלי נלפ, "עוגן" הוא למעשה טריגר או התניה. אנשים שמתמודדים עם פחד ממעליות פיתחו תפיסה שלילית אודות מעליות, ולכן במסגרת טיפול NLP בשילוב עם דמיון מודרך מטפל נלפ יעזור לכם לנטרל את כל אותם עוגנים שליליים ש"אספתם" לאורך השנים לגבי מעליות, כך שכבר לא תחוו פחד משתק בכל פעם שתצטרכו לנסוע במעלית.
  • ניצול כוחו של התת מודע – אחרי לאחר נטרול עוגנים שליליים לגבי מעליות בעזרת מטפל נלפ, תהיה לכם הזדמנות לרתום את כוחו של התת מודע וליצור בתת מודע למידות חיוביות לגבי מעליות. ככה שבפעם הבאה שתצטרכו לנסוע במעלית, במקום לחוות חרדה או לחץ, אתם תחוו רוגע ושלווה,, ביטחון עצמי שאתם יכולים לנסוע במעלית בבטחה. בעזרת תרגילי דמיון מודרך אתם למעשה תיצרו עוגנים חיוביים בהקשר של מעליות, כך שתוכלו לרתום את כוחו של התת מודע כדי להשאיר את אותה פוביה ממעליות מאחוריכם לתמיד.
  • טיפול בחשיפה כל טיפול בפוביות, כמו במקרה של פוביות נפוצות כגון פחד מכלבים, פחד קהל, חייב לכלול חשיפה לאותו גורם שעורר פחד. ובמקרה הזה, למעליות. במסגרת טיפול בפוביות באמצעות שיטת NLP בשילוב עם דמיון מודרך, מטפל נלפ ינחה אתכם במספר תרגילי דמיון מודרך להרגעה שבמסגרתם תדמיינו את עצמכם רגועים בעודכם נוסעים במעלית, כך שתוכלו לרתום את כוחו של התת מודע שלכם וללמד אותו כיצד אתם רוצים להגיב בעתיד.

פוסטים שיכולים לעניין אותך:

חרדת טיסות

חרדת טיסות נשמעת כמו בעיה של "העולם הראשון", ויחד עם זאת, אי אפשר להכחיש שיש אנשים שחווים פחד מטיסות כל כך חזק, עד שזה ממש

לכתבה המלאה »

חרדת בריאות

מאז הקורונה, התופעה של חרדת בריאות רק הולכת וגוברת בקרב יותר ויותר אוכלוסיות. לכן במסגרת מאמר זה אספר לכם על הדרכים השונות שבאמצעותן מתפתחת חרדת

לכתבה המלאה »

פוביה מכלבים

פוביה מכלבים האם אתם מתמודדים עם פוביה מכלבים? אם אתם רואים כלב בקרבת מקום, האם אתם מיד קופאים ומרגישים ממש משותקים מרוב פחד? אולי אתם

לכתבה המלאה »

פחד מרופא שיניים

פחד מרופא שיניים פחד מרופא שיניים, מבין אינספור סוגים של חרדות ופחדים שמשבשים את איכות החיים של אנשים, הוא ככל הנראה אחד הפחדים שהכי מסכנים

לכתבה המלאה »

דפוסי חשיבה של חרדה חברתית

כאשר מדובר על טיפול התנהגותי קוגניטיבי, המונח קוגניטיבי מתייחס לפעילות מנטאלית או דפוסי חשיבה. במסגרת טיפול CBT בוחנים שני היבטים של תהליך החשיבה. ראשית, בוחנים

לכתבה המלאה »