טיפול בפוביה מכלבים

מה זה פוביה ואיך היא משפיעה על הגוף ועל הנפש שלנו?

האבולוציה האנושית הובילה אותנו לפתח תגובת פחד עוצמתית, אשר בזכותה המין האנושי הצליח לשרוד במשך תקופה ארוכה כל כך.

מסיבה זו, כאשר אדם חווה שהוא נמצא במצב סכנה – בין אם הדבר נכון "עובדתית" ובין אם לא – בו במקום מערכת הגוף נפש שלנו מגיבה ומתחילה לשלוח לנו מסרים שמטרתם לעורר את מערכת העצבים. עוררות ודריכות זו של מערכת העצבים, מפיקה מגוון רחב של תסמיני חרדה כמו נשימה מהירה, פעימות לב מהירות, דופק מהיר, סחרחורת, כאבי ראש וכיוצא באלה.

פוביות ופחדים מפיקים תגובה זו, אשר נקראת תגובת "הילחם או ברח", על מנת להכין אותנו למצב של לחימה בסכנה או הימלטות מפניה. מערכת הגוף נפש שלנו נותרת במצב זה עד שהמוח מקבל את הסימן שאנחנו כבר לא נתונים בסכנה.

פוביות נפוצות רבות מעוררות תגובת פחד עוצמתית, גם כאשר לא מדובר על משהו שמהווה עבורנו סכנה אמיתית, מפני שמדובר על תגובה אוטומטית לגמרי אשר באה לידי ביטוי זמן רב לפני שלחלק החושב בתודעה שלנו יש זמן לקלוט מה מתרחש.

לאחר מכן, כאשר המוח מצליח ללקט מספיק מידע שמוכיח לו שכבר איננו נתונים בסכנה, וכי אותה תגובת פוביה לא הייתה נחוצה, התגובה שנוצרה כתוצאה מאותה פוביה נעלמת.

אם גם אתם חווים תגובה עוצמתית בכל פעם שאתם רואים כלב ברחוב, חשוב שתדעו שיש טיפול בפוביה מכלבים באמצעות שיטת NLP שהוא יעיל במיוחד ויכול לעזור לכם להתגבר על אותה פוביה ולהשאיר אותה הרחק בעבר שלכם.

טיפול בפוביה מכלבים – כיצד אנשים מפתחים פחד מכלבים?

פוביות יכולות להתפתח מקשת רחבה ומגוונת של סיבות שונות ומשונות, וכמובן שהדבר משתנה מאדם לאדם, יחד עם זאת פוביות נפוצות רבים כוללות מספר מאפיינים משותפים בכל הנוגע לסיבה אשר בגללה הן התפתחו.

כעת אתאר שתי דרכים עיקריות אשר באמצעותן אנשים מפתחים פחד מכלבים, ובסופו של דבר פונים לקבלת טיפול בפוביה מכלבים אצל מטפל נלפ.

  • למידה ישירה – לא אחת פוביות נפוצות יכולות להתפתח לאחר שהאדם חווה איזשהו אירוע טראומטי בעוצמה כזאת או אחרת. כאשר מדובר על פוביה מכלבים, ייתכן שהאדם ננשך בגיל צעיר על ידי כלב, או שאולי כלב רדף אחריו. בכוחה של חוויה זו של טראומה להותיר רושם עוצמתי על תת המודע וליצור פחד מכלבים. טיפול בפוביה מכלבים בעזרת מטפל נלפ מאפשר לאדם להשתחרר מאותו זיכרון טראומטי וליצור חוויה חיובית יותר עם כלבים.
  • למידה עקיפה – כמו עם פוביות נפוצות רבות אחרות, לא תמיד האדם חייב לחוות חוויה של טראומה בעצמו כדי לפתח פוביה. למידה מסוג זה נקראת למידה עקיפה, והיא מתקיימת בעיקר בתקופת הילדות, כאשר הילד עוד לא ניחן ביכולת ביקורתית, מה שאומר שהוא קולט ומפנים אמונות והתנהגויות מהורים או דמויות סמכות אחרות. אם ילד רואה את אימא שלו חווה פחד מכלב, הוא עלול לאמץ תגובה זו באופן אוטומטי ולפתח פוביה מכלבים.

טיפול בפוביה מכלבים – אילו תסמינים חווים אנשים עם פחד מכלבים?

מי שמתמודד עם פוביה מכלבים חווה תסמיני חרדה של ממש בכל פעם שהוא פוגש כלב, רואה כלב מרחוק ובמקרים קיצוניים של פחד מכלבים – אפילו כאשר הוא רואה כלב בסרט או רק חושב על להיתקל בכלב.

כמו במקרה של פוביות אחרות, התסמין העיקרי (ואשר בגללו אנשים פונים לקבלת טיפול בפוביה מכלבים אצל מטפל נלפ) הוא פיתוח של אסטרטגיות הימנעות (מה שנקרא גם התנהגויות ביטחון) על מנת להתמודד עם פוביה זו.

בעקרון ניתן לומר כי אנשים שמתמודדים עם פוביה מכלבים חווים תסמיני חרדה כגון:

  • הימנעות מכל מפגש עם כלב – אדם שחווה פחד מכלבים יעשה כל מאמץ אפשרי בניסיון לצמצם כל אפשרות למפגש עם כלב. אנשים עם פוביה מכלבים חזקה במיוחד עלולים אף לנסות להימנע ממפגש עם כלב גם אם פירוש הדבר שהם יצטרכו לסכן את עצמם ולחצות כביש מהיר בפתאומיות על מנת להימלט מכלב. בעזרת מטפל NLP, ניתן ללמוד דרכים חדשות להתמודד עם תגובות הימנעות אלה.
  • תסמיני חרדה רגשיים של פחד מכלבים – אנשים עם פוביה מכלבים עלולים לחוות פחד עוצמתי רק מעצם המחשבה שלהם על כלבים, הם עלולים לחוות התקף חרדה נוכח האפשרות של ביקור במקום שבו הם עלולים לפגוש כלב, הם מקדישים שפע של זמן לתכנון ההימנעות שלהם מכלבים, הם חווים רגשות שליליים כגון מתח, חרדה, ביטחון עצמי נמוך וכדומה.
  • תסמיני חרדה גופניים של פחד מכלבים – כמו עם פוביות נפוצות אחרות, גם פוביה מכלבים מעוררת תגובת הילחם או ברח שמפיק מגוון רחב של תסמיני חרדה כגון לחץ בחזה, זיעת יתר, סחרחורת, קושי בנשימה, בחילה, כאב בטן וכדומה.

אם גם אתם חווים תסמיני חרדה אלה ואחרים, חשוב מאוד שתפנו כבר עכשיו לקבלת טיפול בפוביה מכלבים באמצעות שיטת NLP ודמיון מודרך, על מנת שתוכלו לטפל בפוביה שלכם ולפתוח דף חדש ביחסים שלכם עם כלבים.

טיפול בפוביה מכלבים

טיפול בפוביה מכלבים בעזרת מטפל נלפ

אם מה שתיארתי עד כה תואם את החוויה שלכם, ואתם מתמודדים עם פחד מכלבים עוצמתי שפוגם באיכות החיים שלכם, הגיע הזמן שתפנו לקבלת טיפול בפוביה מכלבים באמצעות שיטת נלפ ודמיון מודרך.

אבל איך מטפל NLP יכול לעזור לכם לקבל טיפול בפוביה שלכם?

  • טיפול בפוביה מהשורש – ההגדרה של פוביה היא פחד לא הגיוני. אף אחד לא נולד עם פחד מכלבים, ופירוש הדבר שלמדתם תגובת פחד זו בתור ילדים או אולי דווקא בגיל מאוחר יותר. פירוש הדבר שנוצרה אצלכם התנייה של פחד. בעזרת מטפל נלפ, תוכלו לאתר את שורש הבעיה וכתוצאה מכך לטפל בפוביה שלכם מהשורש.
  • נטרול ההתניות השליליות – מפני שפיתחם תגובת פחד מותנית, אתם למעשה פועלים על טייס אוטומטי בכל פעם שאתם נתקלים בכלב. אתם לא צריכים לחשוב או לתכנן כדי לחוות פוביה מכלבים, זה פשוט קורה מעצמו. זהו כוחו של התת מודע, לטוב או לרע. במסגרת טיפול נלפ עם מטפל בחרדות תהיה לכם הזדמנות לנטרל את ההתניות השליליות שפיתחתם בנוגע לכלבים, וליצור התניות חדשות וחיוביות יותר, כך שתוכלו לחוות רוגע, ביטחון ושלווה בכל פעם שתפגשו כלב.
  • רתימת כוחו של התת מודע – מטפל נלפ עם התמחות בתחום של טיפול בפוביות יעביר אתכם תהליכים ויעניק לכם כלים שיאפשרו לכם לרתום את כוחו של התת מודע שלכם על מנת לטפל בפוביה שלכם בצורה עמוקה ויסודית, תוך כדי שימוש במגוון רחב של תרגילי דמיון מודרך שיעזרו לכם לתכנת את המוח שלכם להגיב בצורה חדשה וחיובית יותר.

פוסטים שיכולים לעניין אותך:

חרדת טיסות

חרדת טיסות נשמעת כמו בעיה של "העולם הראשון", ויחד עם זאת, אי אפשר להכחיש שיש אנשים שחווים פחד מטיסות כל כך חזק, עד שזה ממש

לכתבה המלאה »

חרדת בריאות

מאז הקורונה, התופעה של חרדת בריאות רק הולכת וגוברת בקרב יותר ויותר אוכלוסיות. לכן במסגרת מאמר זה אספר לכם על הדרכים השונות שבאמצעותן מתפתחת חרדת

לכתבה המלאה »

פוביה מכלבים

פוביה מכלבים האם אתם מתמודדים עם פוביה מכלבים? אם אתם רואים כלב בקרבת מקום, האם אתם מיד קופאים ומרגישים ממש משותקים מרוב פחד? אולי אתם

לכתבה המלאה »

פחד מרופא שיניים

פחד מרופא שיניים פחד מרופא שיניים, מבין אינספור סוגים של חרדות ופחדים שמשבשים את איכות החיים של אנשים, הוא ככל הנראה אחד הפחדים שהכי מסכנים

לכתבה המלאה »

דפוסי חשיבה של חרדה חברתית

כאשר מדובר על טיפול התנהגותי קוגניטיבי, המונח קוגניטיבי מתייחס לפעילות מנטאלית או דפוסי חשיבה. במסגרת טיפול CBT בוחנים שני היבטים של תהליך החשיבה. ראשית, בוחנים

לכתבה המלאה »