איך להתמודד עם פחד מלידה?

השאלה איך להתמודד עם פחד מלידה מעסיקה כמעט כל אישה הרה, ברמה כזאת או אחרת.

עבור רוב הנשים תקופת ההריון היא תקופה מאושרת שבסופה מגיע רגע מאושר עוד יותר – הרגע שבו היא הופכת לאימא.

אבל יש נשים שמסיבות כאלה ואחרות, אשר יפורטו בהמשך, פיתחו תגובת חרדה מעצם המחשבה על כך שהן יהיו בהריון או מרגע הלידה עצמו.

במסגרת מאמר זה אספר לכן איך להתמודד עם פחד מלידה במסגרת טיפול נלפ אצל מטפל NLP עם התמחות בתחום של טיפול בחרדות, ובנוסף על כך אספר לכן על התסמינים של טוקופוביה, ועל הסיבות שבגללן מתפתח פחד לידה.

טוקופוביה (פחד לידה) – מהם התסמינים של פחד מלידה?

פחד לידה הוא סוג של פוביה ספציפית, אשר נחשבת בתור הפרעת חרדה, במסגרתה נשים חוות פחד מלידה בעצימות גבוהה ובתדירות גבוהה.

תסמינים של טוקופוביה יכולים לכלול הפרעות שינה, התקפי חרדה, סיוטים והתנהגויות הימנעות.

איך להתמודד עם פחד מלידה – מהן התנהגויות הימנעות?

כמו עם פוביות נפוצות אחרות, גם במקרה של טוקופוביה, אחד מהתסמינים הנפוצים ביותר הוא פיתוח התנהגויות הימנעות.

במסגרת התנהגויות הימנעות, נשים אשר מתמודדות עם פחד לידה עושות מאמצים עילאיים על מנת להימנע מכל מה שקשור ללידה או שיכול להזכיר להן לידה, בין אם מדובר על ביקור חברה לפני או אחרי לידה, ובין אם מדובר אפילו על קריאת כתבות אשר עוסקות בלידה.

התנהגויות הימנעות מספקות אשליה של ביטחון, מפני שהן נותנות לאותן נשים שמתמודדות עם טוקופוביה פרק זמן קצר אשר במסגרתו הן חוות הקלה, מפני שהן הצליחו להימנע ממה שמעורר אצלן רגשות שליליים או מחשבות שליליות אוטומטיות.

אך למעשה התנהגויות הימנעות גורמות יותר נזק מאשר תועלת, וברוב המקרים גורמות להחמרה והכללה של פוביות, מה שבסופו של דבר מוביל נשים לנסו להבין איך להתמודד עם פחד מלידה או לפנות לקבלת טיפול בפחד לידה אצל מטפל נלפ.

תסמינים נוספים של טוקופוביה (פחד לידה)

  • חרדה ודיכאון
  • פחד עוצמתי מהריון משובש, לידה שקטה או מוות
  • רגשות שליליים של חרדה מעצם המחשבה על הריון או לידה
  • התעקשות על לידה קיסרית, ללא שום סיבה רפואית
  • חרדה אשר משפיעה על תחומים נוספים בחיים כגון עבודה, לימודים, משפחה וכו'

פעמים רבות נשים עם טוקופוביה (פחד מלידה) נאלצות להתמודד גם עם התקפי חרדה, אשר עלולים לכלול תסמינים כגון: זיעת יתר, רעד בגוף, קוצר נשימה, תחושת חנק, כאבים בחזה, מיגרנות וכדומה.

שני סוגים שונים של טוקופוביה (פוביה מלידה)

כאשר ניגשים לשאלה איך להתמודד עם פחד מלידה, חשוב לזכור כי ישנם שני סוגים של טוקופוביה (פחד לידה), ראשונית ומשנית.

טוקופוביה ראשונית מתארת פוביה מלידה בקרב נשים שמעולם לא ילדו בעבר. לעתים קרובות הן חוות חרדה, אמונות מגבילות או מחשבות שליליות אוטומטיות לפני שהן נכנסות להריון – מה שעלול להוביל להימנעות מכניסה להריון.

נשים אחרות מצליחות להיכנס להריון למרות שהן מתמודדות עם פוביות וחרדות בכל הקשור לנושא של הריון ולידה, וכמובן שברגע שהן נכנסות להריון הן חוות את אותה חרדה מהריון בצורה הרבה יותר עוצמתית ומקיפה.

טוקופוביה משנית מתארת נשים שחוות פחד לידה אשר מתפתח לאחר שהאישה ילדה כבר לפחות פעם אחת בעבר.

איך להתמודד עם פחד מלידה?

איך להתמודד עם פחד מלידה – מה הסיבות להתפתחות של פחד מלידה?

נשים עלולות לחוות פחד לידה מסיבות שונות. עבור רוב הנשים, חרדה מהריון ולידה מתפתח במהלך שנות ההתבגרות או ראשית שנות הבגרות. במקרה של טוקופוביה ראשונית, נשים שכבר חוות חרדות או פוביות הקשורות אל כאב, תהליכים רפואיים או הלא נודע עלולות להיות בסיכון גבוה יותר לפתח פוביה מלידה.

נשים ששמעו "סיפורי אימה" מפי נשים אחרות בנוגע לחוויות השליליות או הטראומטיות שלהן במסגרת ההריון או הלידה נמצאות גם הן בסיכון גבוה יותר לפתח רגשות שליליים משלהן, מסלידה קלה ועד פוביה של ממש, כלפי הריון ולידה.

כאשר מדובר על טוקופוביה משנית, חוויית לידה טראומטית היא הסיבה הנפוצה ביותר להתפתחות של פחד לידה.

נשים שנאלצו להתמודד עם הריון טראומטי או לידה טראומטית נמצאות בסיכון גבוה לפתח פחדים, פוביות או חרדות בנוגע להריונות עתידיים ולידות עתידיות. ההגדרה של הריון או לידה טראומטיים הינה סובייקטיבית, והיא משתנה מאישה לאישה.

איך להתמודד עם פחד מלידה בעזרת טיפול נלפ?

כל תהליך של טיפול בפוביות אצל מטפל NLP כולל התייחסות אל שורש הבעיה, אל אותו אירוע או מספר אירועים אשר גרמו להתפתחות של פוביה מכניסה להריון או פוביה מלידה. אף אישה לא נולדה עם פחד לידה, מה שאומר שאותה חרדה או פוביה נרכשה במהלך חייה מסיבות כאלה או אחרות.

במסגרת טיפול בפוביות באמצעות שיטת נלפ ודמיון מודרך, אתן תלמדו לעבד מחדש את הזיכרון של אותו אירוע, כך שתוכלו לשמר ממנו את הלמידות החשובות, תוך כדי ניטרול של כל אותם רגשות שליליים אשר נקשרו אליו בתודעה שלכן.

מטפל נלפ עם התמחות בתחום של טיפול בחרדות יעזור לכן גם לשנות דפוסי חשיבה שליליים או אמונות מגבילות שלמעשה שימרו את החרדה שלכן והעצימו אותה.

בנוסף על כך, במסגרת טיפול בפוביה באמצעות שיטת NLP אתן תלמדו מגוון רחב של טכניקות מדיטציה, תרגילי נשימה להרגעה, תרגילי דמיון מודרך ועוד כלים שימושיים שיעזרו לכן להיות רגועות יותר בחיי היום יום.

לצד למידת תרגילי דמיון מודרך להרגעה אלה, אתן תלמדו להתחבר לרגשות חיוביים ולקשר אותן לחוויית ההריון והלידה הרצויה לכן, כך שתוכלו לרתום את כוחו של התת מודע שלכן וליצור התניות חדשות ורצויות יותר סביב הנושאים של הריון ולידה, על מנת שתוכלו להגביר את הסיכויים שתחוו את חוויית ההריון והלידה האידיאלית עבורכן.

באמצעות תרגילי דמיון מודרך אתן תלמדו לשנות את אותם דפוסים שליליים לא מודעים של חרדה. תת המודע לא ממש מבדיל בין חוויה בדמיון לבין חוויה במציאות, מה שאומר שחזרה מנטאלית על תגובות רצויות תגביר את הסיכויים שתחוו את התגובות האלה במציאות.

פוסטים שיכולים לעניין אותך:

חרדת טיסות

חרדת טיסות נשמעת כמו בעיה של "העולם הראשון", ויחד עם זאת, אי אפשר להכחיש שיש אנשים שחווים פחד מטיסות כל כך חזק, עד שזה ממש

לכתבה המלאה »

חרדת בריאות

מאז הקורונה, התופעה של חרדת בריאות רק הולכת וגוברת בקרב יותר ויותר אוכלוסיות. לכן במסגרת מאמר זה אספר לכם על הדרכים השונות שבאמצעותן מתפתחת חרדת

לכתבה המלאה »

פוביה מכלבים

פוביה מכלבים האם אתם מתמודדים עם פוביה מכלבים? אם אתם רואים כלב בקרבת מקום, האם אתם מיד קופאים ומרגישים ממש משותקים מרוב פחד? אולי אתם

לכתבה המלאה »

פחד מרופא שיניים

פחד מרופא שיניים פחד מרופא שיניים, מבין אינספור סוגים של חרדות ופחדים שמשבשים את איכות החיים של אנשים, הוא ככל הנראה אחד הפחדים שהכי מסכנים

לכתבה המלאה »

דפוסי חשיבה של חרדה חברתית

כאשר מדובר על טיפול התנהגותי קוגניטיבי, המונח קוגניטיבי מתייחס לפעילות מנטאלית או דפוסי חשיבה. במסגרת טיפול CBT בוחנים שני היבטים של תהליך החשיבה. ראשית, בוחנים

לכתבה המלאה »